joi, 24 aprilie 2014

Juniori in afaceri – Targ culinar nr.1 pe 26 aprilie

A gati alaturi de si pentru copii nu inseamna doar a face fete zambitoare in farfurii sau a deghiza alimentele in diferite animale. A gati inseamna a descoperi mirosuri, culori, a atinge, a armoniza si a transforma alimentele in hrana pentru corpul nostru.
Sambata, 26 aprilie, ora 10:00, organizam un “Targ culinar” unde asteptam sunt asteptati sa participe copii cu varsta intre 8-11 ani.
Activitatea are ca scop dezvoltarea autonomiei, incurajarea abilitatilor practice si de lucrul in echipa, coordonarea, respectarea unor termene limita printr-un mod creativ si savuros.
IMG_3884Programul este construit sub forma unui joc, unde producatorii-vanzatori (copiii) si clientii (parintii) intalnesc in cadrul Targului Culinar. Copiii experimenteaza un intreg proces de luarea al deciziilor, productie, gestionarea resurselor, stabilirea unui pret si vanzarea produselor. Parintii juca rolul clientilor, vor avea ocazia sa “cumpere”, sa manance preparatele copiilor si sa analizeze modul in care copiii s-au prezentat. La final vom vedea ce strategii si ce “castiguri” au avut echipele.
Moneda tranzactiilor pentru copii si parinti este una special construita pentru acest joc. Atat parinti cat si copiii vor primi cate un buget  pentru cumparaturi, respectiv de investit in productie.IMG_3909Organizati in 3 echipe, copiii vor avea la dispozitie alimente precum: banane, portocale, lamai, castraveti, ardei, branza, paine, masline, faina, oua, ciocolata, dulceata etc. pentru a pregati minim 2 preparate fiecare. Vor dispune de toate materiale necesare: plita electrica, cuptor, cutite din plastic, tocatoare, sorturi, castroane, platouri, farfurii, pahare. Ne dorim ca imaginatia copiilor participanti sa fie amplificata si sustinuta de toate resursele disponibile.
Variante propuse copiilor: clatite, smoothie, tartine.
IMG_4004La final copiii vor manca cele preparate, vor primi premii si dipome de participare.
Copiii vor putea aduce cu ei o carte de gatit din care sa se inspire. Activitatea va avea loc lunar.
Regulile si detaliile activitatii vor fi trimise parintilor prin email dupa inscriere.
Informatii pentru parinti
Program*:
10:00 – 11:30 – Organizare in echipe, cunoastere, stabilire preparate si roluri in echipe
11:30 – 12:00 – Targ Culinar. Premiere.
Locatia: Club”‘Be you!”, Str. Constantin Radulescu Motru nr 17, etaj 1, sector 4 (zona Piata Norilor, metrou Tineretului  /  Timpuri Noi).
Bilete de participare:
Varianta A: 70 lei/ 1 copil
Varianta B: 135 lei/2 copii
Varianta C: 200 lei/ 3 copii
Sunt incluse: materiale de lucru, ingredientele, diploma, poze.
Numar maxim de participanti: 10 copii. Inscrierea se face AICI, in limita locurilor disponibile pana vineri, 25 aprilie. ora 14:00.
ATENTIE: Daca pentru copil exista o restrictie alimentara sau alergie, va rugam sa ne anuntati cat mai curand!

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa ne contactati la: claudia@kidster.ro sau 0746.042.033.
Va asteptam cu drag!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa nu utilizati un limbaj vulgar. Dupa moderare, daca mesajul respecta limbajul civilizat, va fi postat. Multumim pentru intelegere!